Kontakt

Kontakta oss gärna om du har frågor kring våra stipendier eller om du behöver tips och råd kring din reportageresa till Finland. 

Använd gärna kontaktformuleret bredvid. 

Vi arbetar oregelbundna tider och därför kan svar dröja i några dagar men vi svarar så fort vi kan. 

Under perioden 18 december 2018  - 7 januari 2019 behandlar vi inga ansökningar utan önskar alla en god jul! 

MEDARBETARE

Anni Heikka
Fondkoordinator och projektledare
073 544 79 19
anni@kulturfonden.net


Anni är fondkoordinator för Kulturfonden för Sverige och Finland och projektledare för fondens hållbarhetsprogram Globsol. Hon har tidigare arbetat på Finlands ambassad Stockholm med social- och hälsofrågor. 

Hon har en kandidatexamen i socialt arbete från Umeå universitet och har studerat Development and International Cooperation i  Finland och har  jobbat med barns rättigheter på UNICEF i Kenya och i Etiopien och samt arbetat på ett ungdomsboende i Belgien. Anni är också diplomerad strateg för social hållbarhet samt utbildad moderator.

Anni kommer ursprungligen från Finland och talar  både finska och svenska. 

Mats Wallenius 
Fonddirektör
070 961 14 08
mats@kulturfonden.net

Mats har under mer än 20 år haft uppdrag i olika kulturfonder mellan två eller flera nordiska länder. Det gäller förutom Kulturfonden för Sverige och Finland de tre övriga bilaterala fonderna Svensk-norska samarbetsfonden, Svensk-danska kulturfonden och Svensk-isländska samarbetsfonden.  Under åren 1999 – 2006 var Mats först specialrådgivare och därefter direktör för Nordiska kulturfonden i Köpenhamn. Under Mats tid i fonden slutfördes bland annat ett stort forskningsprojekt om nordisk kulturpolitik.

År 1987 blev Mats förbundssekreterare för Föreningen Norden och under åren 1990 – 1999 var han föreningens direktör. Under åren 2008 – 2010 ingick Mats i regeringens nationalkommitté för Märkesåret 1809, markeringen av att det var 200 år sedan Finland och Sverige blev två länder. År 2010 tilldelades han Riddartecknet av I klass av Finlands Lejons orden. Mats har varit ledamot i styrelsen för Statens kulturråd under åren 2008-2013.

Mats var initiativtagare till Tandem Forest Values, Sveriges officiella gåva till 100 åriga Finland 2017.